Bouwen aan een succesvol team…

Bouwen aan een succesvol team… bij het MST!

Onlangs mochten we vanuit de Geluksmederij een tweetal workshops verzorgen voor teamhoofden van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. De teamhoofden komen met regelmaat samen om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Het thema van deze dag was ‘zou je jezelf weer aannemen’ en wij zijn concreet met hen aan de slag gegaan om ze handvatten te geven hoe ze kunnen bouwen aan het succesvolle team waar ze, al dan niet, zelf onderdeel van zijn.

We mochten deze dag verzorgen in samenwerking met Esther Mollema van HPO (High Performance Organizations). Na een quiz over de do’s en dont’s van organisaties door Esther mochten de teamhoofden e.e.a. in praktijk gaan brengen tijdens onze workshops o.a. door letterlijk met elkaar te gaan bouwen. Welk gedrag lieten de teamhoofden dan zien en in hoeverre is dit het natuurlijk gedrag dat je laat zien? Het werden hilarische sessies o.a. doordat men niet met elkaar mocht praten dus hoe confronterend is het dan als je op een andere wijze moet communiceren?

Na deze inzichten te hebben besproken hebben we met elkaar ‘een gesprek op voeten’ doorlopen. Hoe fijn om te zien hoe de teamhoofden denken over de juiste kwaliteiten binnen een team. Verrassend daarbij is dat niet ieder teamhoofd hetzelfde belangrijk vindt. Elk team en elk mens vraagt weer iets anders. Oprechte aandacht en goed luisteren zijn cruciaal. Ja ook (en juist) als er eigenlijk nog 1000 administratieve klussen op je wachten

Hoe fijn dat we dan ook na deze dag al van verschillende teamhoofden feedback krijgen dat ze direct de volgende dag meer tijd hebben genomen van hun werknemers en… zich er totaal niet schuldig over voelden omdat het hen meer bracht dan ze hadden verwacht. Wat een geluk dat wij hier deel van uit mogen maken!