Wat doen jullie eigenlijk bij de Geluksmederij?

Heel vaak krijgen wij de vraag; Wat doen jullie eigenlijk?

Daarom leggen wij hieronder uit waarom wij wat doen.

Gelukkig zijn. Hoe doe je dat? Sterker nog: hoe zorg je ervoor dat anderen het zijn? 
 Daarvoor moeten we het begrip geluk meetbaar maken. Een simpele rekensom maakt geluk mogelijk: gelukkige medewerkers + gelukkige klanten = happy profit! En de resultaten mogen er zijn: in een gelukkige organisatie stijgt de omzet met 33%, stijgt de productiviteit met 45% en stijgt de innovatiekracht zelfs met 100%. Daar tegenover neemt de kans op een burn-out af met 125%, vinden er 50% minder ongevallen plaats op de werkvloer en daalt het ziekteverzuim met 30%.  Zo zorgt een zacht begrip als geluk voor harde resultaten.

Succes leidt niet tot geluk, maar geluk leidt tot succes. Maar geluk kun je niet kopen. Het is geen productie verhogende machine of een luxe bureaustoel. Het is een proces waar input en samenwerking voor nodig is van de organisatie en haar medewerkers. Geen organisatie is hetzelfde; daarom werken we naar wens aan de gehele organisatie of zoomen we juist in op één van de teams. Geluk moet je smeden: deze uitdaging gaan we graag samen met je aan van begin tot eind.

Geluksmederij; met een hart voor de organisatie hard op de resultaten. 

Gelukkige medewerkers + gelukkige klanten = happy profit. Samen geven we invulling aan deze rekensom. Om geluk meetbaar te maken, doorlopen we drie bekende maar unieke paden: analyse, advies en implementatie. Door wetenschap van het geluk te combineren met onze ervaringen helpen wij je je eigen unieke cultuur te creëren, werkgeluk te verhogen en te bouwen aan meer succes. En vooral: medewerkers die minder verzuimen, beter presteren en zich goed voelen.

Door het niet te laten bij een analyse en een advies maar door ook samen de implementatie aan te gaan, garanderen we een meetbaar en voelbaar effect in de productiviteit, effectiviteit, kwaliteit en het ziekteverzuim bij je medewerkers. Werken aan werkgeluk is hierbij een standaard onderdeel geworden van de bedrijfsvoering. Laat het smeden beginnen!

Wat levert werkgeluk u als ondernemer op?

Iedere ondernemer heeft enkele aandachtsgebieden binnen zijn organisatie. Door met uw organisatie te werken aan werkgeluk kunnen veel aandachtsgebieden worden voorkomen of genezen. We gaan hieronder op twee zaken in:

Duurzame inzetbaarheid  Een organisatie is aantrekkelijk voor werknemers als zij oog heeft voor talenten, vaardigheden, ontwikkelpunten en wensen in welke levensfase dan ook. Werknemers zijn waardevol: zij zijn het hart van jouw organisatie. Hiervoor moet draagvlak en betrokkenheid worden gecreëerd. Dit kan door continu hoogte te krijgen van wat er onder de medewerkers leeft. Samen zorgen we voor vitaliteit binnen de organisatie. Dit ontstaat wanneer mensen in staat zijn hun persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en competenties in te zetten en zich voortdurend te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat medewerkers langer gemotiveerd inzetbaar blijven door mogelijk de taakbelasting te beperken en een maat gemaakt loopbaanbeleid te voeren.

Talent aantrekken 
 De wereld barst van het talent. Dit wil echter nog niet zeggen dat ieder talent past bij jouw organisatie. Medewerkers moeten als puzzelstukjes in elkaar vallen met de organisatie: de organisatie haalt het beste uit de medewerker en de medewerker haalt het beste naar boven uit de organisatie. Zitten je medewerkers op hun plek? Voelen zij zich goed bij wat zij doen, en zie je hier ook het beste van terug in de resultaten? Wij hebben een vergaande achtergrond in human resources en management en hebben een neus ontwikkeld voor het vinden van talent. Talent vind je niet per toeval. Talent kun je pas vinden wanneer een organisatie exact weet wat ze wil en wat ze kan bieden. Zo zorgen we niet alleen voor het aantrekken van talent, maar ook voor het behouden van het talent dat al werkzaam is in je organisatie.

Geen organisatie is hetzelfde. Jouw traject zal uniek zijn en alleen voor jouw organisatie geschikt zijn voor het smeden van werkgeluk. We doen waar we goed in zijn: op maat gemaakte interventies creëren, die samen het verandertraject vormen. Je hoeft hiervoor zelf geen consultants of adviseurs te zoeken voor iedere onafhankelijke interventie: wij zoeken de beste experts voor je uit die helpen met de implementatie. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw organisatie zo gevormd wordt dat het in de gewenste situatie verkeert; een organisatie die bruist van het werkgeluk! 
 We willen zeker weten dat geluk in je organisatie blijft plakken. Daarom blijven we het gehele traject nauw verbonden met jou en je organisatie. Zo helpen we bij de analyse, het advies en de implementatie, maar zorgen we er ook voor dat jij uiteindelijk onafhankelijk van ons het werkgeluk kunt blijven vasthouden. De missie is geslaagd als medewerkers de energie voelen, uitdragen en tot prestaties weten om te zetten. Werken aan werkgeluk is een standaard onderdeel van de optimalisatie van de bedrijfsvoering geworden.

Geen zachte beloftes, maar op weg naar harde resultaten. Samen smeden we werkgeluk om individuen en teams optimaal te laten renderen. Dit zal zich meteen reflecteren op jouw klanten, die vertrouwen hebben in het geoliede bedrijf waar zij zaken mee doen. Met als resultaat: dalende kosten, stijgende omzet en een organisatie die bruist van het geluk.


Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of lees ons gratis whitepaper!

Whitepaper Waarom gelukt werkt

Download whitepaper