Burn-out, het teken van falend betrokken leiderschap

Wat denkt u, zitten uw medewerkers tegen een burn-out aan? Zien ze er uitgeput uit? Hebben ze problemen met concentratie of geheugen? Zijn ze geagiteerd? 40% van leidinggevenden denkt dat hun medewerkers nauwelijks stress ervaren. Een burn-out lijkt dus al helemaal ver weg. In de praktijk is dit echter wel anders en er wordt weinig aandacht besteed aan het voorkomen van burn-outs…

Het ABC van werkgeluk

Jaarlijks heeft namelijk ongeveer 14% van de Nederlandse medewerkers burn-outklachten. Een burn-out door werkstress kan ontstaan wanneer een van de drie onderdelen van het ABC van werkgeluk niet voldoende is. Dat wil zeggen: Autonomie, Betrokkenheid en Competenties. In de meeste gevallen is de oorzaak van een burn-out van werkstress een gebrek aan autonomie.

Medewerkers willen namelijk het gevoel hebben dat ze verantwoordelijkheid hebben. Ze hebben behoefte aan een vaste structuur, wat leidt tot voorspelbaarheid en daarmee zekerheid. Immers, mensen houden van nature niet van risico’s.

Gestructureerde vrijheid

Maar tegelijkertijd vinden uw medewerkers het ook niet prettig als er geen ruimte is voor creativiteit. Er moet structuur zijn, maar toch ook vrijheid. Dat is waar autonomie en competenties samen komen. Zo kunnen uw medewerkers laten zien dat ze ergens goed in zijn. Dat levert plezier op, in plaats van stress. Dat helpt bij het voorkomen van burn-outs.

Als een medewerker aangeeft (bijna) tegen een burn-out aan te zitten, is de leidinggevende vaak eerst sceptisch. Vervolgens wordt het erger, waarna de medewerker toch maar een paar vrije dagen moet nemen. Maar dat is niet de oplossing. Want als hij of zij terugkomt, begint het gewoon weer opnieuw.

Voorkomen van burn-outs

voorkomen van burn-outs geluksmederij

Het voorkomen van burn-outs begint bij een grondige analyse en duidelijke strategie van betrokken leiderschap. Wat leeft er onder uw personeel? Waar zitten de (grootste) gevaren? Hierbij kunt u ook gebruik maken van metingen. Zo weet u precies waar de meeste winst te behalen valt. En welke problemen meteen opgelost moeten worden. Vervolgens kunt u de resultaten analyseren om zo een strategie op te zetten met als doel: het voorkomen van burn-outs. Tot slot moet u deze strategie implementeren.

Hulp bij het voorkomen van burn-outs

Bij de GelukSmederij helpen wij u graag om het voorkomen van burn-outs zo effectief mogelijk aan te pakken. Wij voeren voor u de Geluksscan uit, analyseren de resultaten, bouwen een strategie op en helpen u met de implementatie van deze strategie.


Wilt u meer weten over werkgeluk? Lees dan ons gratis whitepaper.

Whitepaper Waarom gelukt werkt effectieve teambuilding

Download whitepaper