De omzet: niet het enige relevante cijfer

Vaak wordt gezegd dat het verhogen van de omzet dé manier is om meer winst te behalen. Maar aan de kosten-kant valt er ook veel winst te behalen. Het ziekteverzuim verlagen met een significant percentage betekent immers dat je meer overhoudt. Hetzelfde geldt voor het verhogen van de productiviteit van jouw medewerkers. Je beseft het wellicht niet, maar de potentiële besparingen zijn enorm – en reëel.

Hoeveel investeer je in het verhogen van je omzet? Waarschijnlijk heb je dat cijfer niet paraat. Maar dat het veel is, dat is zeker. Dan is het toch ook zeker gerechtvaardigd om eens te onderzoeken hoeveel je kunt besparen door je werknemers gelukkiger te maken? En om hierin te investeren?

Productiviteit verhogen: is dat een investering waard?

happiness inspires productivity meer omzet ziekteverzuim verlagen geluksmederij

Absoluut. De cijfers draaien er niet omheen. De Universiteit van Warwick heeft het effect van geluk op de productiviteit onderzocht. Het bleek dat gelukkige werknemers 12% productiever zijn dan de gemiddelde werknemer. Als je dit doorrekent in je bedrijf, levert dat op jaarbasis duizenden euro’s op per FTE.

Daarentegen zijn ongelukkige werknemers juist 10% minder productief dan de gemiddelde werknemer. De stap van ongelukkig naar gelukkig is dus enorm. Bereken maar eens wat het verschil tussen ongelukkige en gelukkige medewerkers voor jouw bedrijf kan betekenen.

Ziekteverzuim verlagen

Naast een hogere productiviteit, is ook het ziekteverzuim verlagen een goed middel om de kosten te drukken. En daarbij maak je ook nog eens je werknemers gezonder en gelukkiger. Op basis van een gemiddeld jaarsalaris van €35.000 en 240 werkdagen per jaar, bespaar je per FTE maar liefst €146 euro voor iedere dag ziekteverlof minder. Heb je 10 medewerkers in dienst die allemaal één dag minder per jaar ziek zijn, dan scheelt je dat dus €1.460!

Aan de griep kun je helaas niets doen. Een aantal keer per jaar mis je sommige werknemers hierdoor een weekje. Maar werkstress is verantwoordelijk voor ruim 7 miljoen verzuimdagen per jaar. En dat kun je voorkomen!

Ben je benieuwd naar alle manieren waarop je het ziekteverzuim van je werknemers kunt verlagen?


Download dan ons gratis whitepaper voor alle informatie!

Whitepaper Waarom gelukt werkt ziekteverzuim verlagen

Download whitepaper