Werkgeluk op de krappe arbeidsmarkt

Uit een onderzoek van het UWV onder ruim 6700 bedrijven blijkt dat 62% bedrijven verwacht dat de werkdruk voor medewerkers hoger zal worden als gevolg van de krappe arbeidsmarkt. Met name in het onderwijs (85%) heerst deze verwachting. En een te hoge werkdruk komt het werkgeluk uiteraard niet ten goede…

Het onderzoek wijst ook uit dat 40% van de vacatures moeilijk vervulbaar is, met name bij ICT en technische beroepen. De belangrijkste oorzaak voor dit probleem is een gebrek aan sollicitanten. 61% van de bedrijven geeft dit als belangrijkste reden, op een straatlengte afstand gevolgd door een gebrek aan relevante werkervaring (27%). Bovendien geeft 33% van de ondervraagden aan te verwachten dat het vervullen van vacatures alleen maar moeilijker wordt.

krappe arbeidsmarkt werkgeluk geluksmederij

Zorg dat je bedrijf aantrekkelijk is!

Het belangrijkste advies op basis van dit onderzoek is dan ook: zorg dat je bedrijf aantrekkelijk is voor werkzoekenden! Aan het aantal beschikbare mensen kun je niets veranderen. Focus daarom op jezelf, door jouw bedrijfscultuur te gebruiken. Iemand die jouw vacature voorbij ziet komen en zich kan identificeren met jouw bedrijf, zal naar alle waarschijnlijkheid een sollicitatiebrief versturen. Het is dus van belang dat je de bedrijfscultuur duidelijk naar buiten communiceert, ook in de vacaturetekst.

Omgaan met een personeelstekort door de krappe arbeidsmarkt

Heb je toch een personeelstekort door de krappe arbeidsmarkt, probeer dat dan niet te compenseren door je huidige medewerkers extra werk te geven. De werkdruk is bij veel bedrijven al te hoog. Als deze nog hoger wordt, dan kan dat leiden tot een enorme ziektegolf: mensen die thuis zitten vanwege een burn-out. En daar is niemand bij gebaat.

Wat kun je wel doen?

Je kunt als (hr-)manager anticiperen op een personeelstekort. Je hoeft immers niet altijd een nieuwe medewerker aan te nemen, je kunt ook proberen de productiviteit van je huidige medewerkers te vergroten. Werkgeluk speelt daar een cruciale rol in.

Gemotiveerde medewerkers zijn productiever, loyaler en minder vaak ziek. Daar liggen dus kansen om een dreigend personeelstekort op te vangen. De schaarste op de arbeidsmarkt vraagt om innovatie. En investeren in werkgeluk is een uitstekende manier om te zorgen dat je medewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Daarmee kun je een personeelstekort voorkomen, in plaats van


Meer weten over de effecten van werkgeluk? Lees dan ons gratis whitepaper!

Whitepaper Waarom gelukt werkt krappe arbeidsmarkt werkgeluk geluksmederij

Download whitepaper