Hoe implementeer je duurzame inzetbaarheid?

Met name binnen HR is werkgeluk een thema dat steeds belangrijker wordt. Meer en meer bedrijven beseffen dat het een investering is die zich terugbetaalt doordat werkgeluk in staat is de productiviteit te verhogen en het ziekteverzuim te verlagen. De volgende uitdaging is: zorgen dat de effecten langdurig (of zelfs permanent) zijn. Oftewel: duurzame inzetbaarheid. Dit vergt voortdurend aandacht. Want where attention goes, energy flows and results show.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is de term die men gebruikt om de arbeidsomstandigheden te beschrijven. Er is sprake van duurzame inzetbaarheid wanneer medewerkers hun huidige en toekomstige taken kunnen uitvoeren zonder dat hun gezondheid (zowel fysiek als mentaal) eronder lijdt. Daarnaast moeten ze ook gemotiveerd blijven om deze taken uit te voeren.

Het gaat dus niet alleen om het garanderen van een veilige werkomgeving zodat de medewerkers hun werk kunnen doen in fysiek opzicht. Het streven is dat zij ook iedere dag gemotiveerd zijn om dit te doen.

Duurzame inzetbaarheid implementeren in 5 stappen

duurzame inzetbaarheid implementeren geluksmederij

Duurzame inzetbaarheid implementeren we in organisaties door gebruik te maken van 5 stappen. Doorloop je ze niet allemaal, dan zal je alleen tijdelijk de werksfeer verbeteren. Zonder duurzaamheid blijft dan alleen inzetbaarheid over.

1) Vraag

Vraag je af waarom geluk belangrijk is en stem je doel hierop af. Als je als (hr-)manager niet achter werkgeluk staat, zullen je acties weinig effect hebben. Want als je jezelf niet kunt overtuigen dat geluk werkt, hoe ga je dit dan overbrengen op je medewerkers? Werkgeluk vereist betrokken leiderschap.

2) Meet

Meet, analyseer en stippel je plan uit. Eerst ga je onderzoeken wat er leeft onder de medewerkers. Met behulp van de resultaten van dit onderzoek kun je een plan opstellen. Hoe ga jij werkplezier bij medewerkers stimuleren?

3) Definieer

Definieer je doelen, zet je eigen strategie op en implementeer. Je weet inmiddels op welke manieren je werkgeluk kunt creëren, maar welke manieren zullen voor jouw organisatie het meest succesvol zijn? Je moet voorkomen dat je gaat sleutelen aan iets dat al goed werkt. Zet een uitgebreide strategie op die in de hele bedrijfscultuur wordt doorgevoerd.

4) Geniet

Geniet, maar leer en bouw verder. Je zult zien dat de strategie, waar je zo hard aan gewerkt hebt, haar vruchten afwerpt. Maar nu begint het lastigste onderdeel, namelijk werken aan de duurzaamheid van je strategie. Wat kan er nog beter? Hoe gaan nieuwe medewerkers binnen de bedrijfscultuur passen? Hoe ga je een nieuw, productief projectteam samenstellen?

5) Ontwikkel

Meet, vraag om feedback en ontwikkel. Na al je inspanningen zul je merken dat iedereen binnen de organisatie blij is met de veranderingen. Voer daarom opnieuw een meting uit, zodat je de resultaten van je strategie kunt presenteren aan de (andere) managers. Is het je gelukt het ziekteverzuim terug te dringen, dan heb je daar nu bewijs voor. Door de resultaten van de metingen kan HR harde bewijzen presenteren waar niemand omheen kan.

Duurzame inzetbaarheid met zekerheid

Eigenlijk bevat het proces van het implementeren van duurzame inzetbaarheid oneindig veel stappen. Na stap 5 begint het proces immers weer opnieuw. Werkgeluk is daardoor een deel geworden van de bedrijfscultuur. En in die cultuur is het plezier van medewerkers ontzettend belangrijk. Daarom moet je als hr-manager voortdurend je ogen en oren open houden. Als je wil dat de effecten van jouw werkzaamheden zichtbaar (maar vooral voelbaar) blijven, is constante aandacht vereist.

Zo ziet een succesvolle implementatie eruit. We hebben het proces hier beschreven in eenvoudige stappen, maar in werkelijkheid is het een complex proces – zeker als je dit voor de eerste keer doet. Voor Geluksmederij is werkgeluk passie en drijfveer in één, net zoals dat voor jou als hr-manager geldt. Doordat we dagelijks bezig zijn met de implementatie van duurzame inzetbaarheid, kunnen we jouw organisatie als geen ander helpen bij het creëren van werkgeluk onder medewerkers.


Meer weten over hoe belangrijk werkgeluk is en hoe je dit implementeert? Download dan ons gratis whitepaper!

Whitepaper Waarom gelukt werkt duurzame inzetbaarheid

Download whitepaper