Geluk activeren in je organisatie: waar moet je aan denken?

Wil je gelukkige medewerkers, dan is de visie van je organisatie essentieel. Medewerkers willen het gevoel hebben dat ze niet alleen samen werken, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Tegelijkertijd kan jouw organisatie de visie niet uitdragen als de medewerkers er niet achter staan. Het moet dus van beide kanten komen, om uiteindelijk te resulteren in happy profit.

Iedereen wil gelukkig zijn. Als werkgever kun je daar een belangrijke bijdrage aan leveren, want ons werk is een cruciale factor om ‘gelukkig’ te zijn. Zorg jij goed voor je medewerkers, dan zullen ze zich gelukkiger voelen en met plezier naar het werk gaan. Dat is happy profit en daar plukt je organisatie weer de vruchten van. Een aantal aspecten is hiervoor essentieel.

happy profit geluksmederij

Visie

Ten eerste is het uitdragen van een duidelijke en inspirerende visie een goede manier om te zorgen dat medewerkers zich volledig inzetten voor jouw organisatie. Wat is de achtergrond van jouw organisatie? Waarom is het opgericht en met welk doel? Op welke manier verbetert jouw organisatie de wereld om je heen? Niet voor niets schenken bedrijven in allerlei branches steeds meer aandacht aan MVO.

Medewerkers motiveren

Een andere manier is door werkplezier bij medewerkers te stimuleren. Dit gaat in de meeste gevallen niet om salaris, maar om persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Probeer daarom je medewerkers de ruimte te bieden om zich te ontwikkelen, het liefst omdat dit ook bij de visie van je organisatie past.

Een samenspel tussen deze twee manieren is natuurlijk het meest effectief. Een visie die inspireert en medewerkers die de bedrijfscultuur omarmen – en uitdragen. Zo maak je van je medewerkers ambassadeurs.

Happy profit verwezenlijken en volhouden

Het is een hele klus om het resultaat, happy profit, te implementeren, maar vooral om het te continueren. Na een succesvolle implementatie is constant aandacht vereist om te zorgen dat werkplezier écht onderdeel van de bedrijfscultuur wordt. En daarom ligt de sleutel bij het management.

Bij Geluksmederij is werkgeluk ons doel, voor jou is dit het ultieme middel voor happy profit. Zo maken we er samen een succes van om het welzijn van jouw medewerkers (en dus jouw organisatie) te verbeteren.


Meer weten over werkgeluk en de effecten ervan? Lees dan ons gratis whitepaper!

Whitepaper Waarom gelukt werkt happy profit

Lees ons whitepaper