Goede arbeidsrelaties, de basis voor teamwork

Uit onderzoek blijkt dat goede arbeidsrelaties zorgen voor betere prestaties en teamwork. Werknemers die ‘s ochtends met plezier naar het werk gaan, presteren beter. Dat lijkt misschien iets individueels, maar teamwork speelt hierbij een grote rol. Het werk op zich zal niet veranderen, maar de omstandigheden kunnen wel veranderen.

Teamwork én individuele kwaliteit

En die omstandigheden zijn ontzettend belangrijk voor succesvol teamwork. Teams met betrokken medewerkers leveren betere prestaties dan teams vol met individuele kwaliteiten. In teamsporten blijkt dat keer op keer, maar op de werkplek gaat dit ook op. Als jij jouw medewerkers stimuleert om samen te werken en dus voor gezamenlijk succes te gaan, zal dat vrijwel altijd de prestaties ten goede komen. Zeker als je medewerkers van elkaar weten waar ze goed in zijn en daardoor nóg beter samenwerken.

Bovendien zie je dat terug in de cijfers. Een positieve werksfeer leidt immers tot (onder andere) minder verzuim, betere productiviteit en hogere sales. Daarnaast zal het aantal incidenten op de werkvloer afnemen. Kortom, reden genoeg om ermee aan de slag te gaan!

Maar hoe zorg ik voor goede arbeidsrelaties?

Bij het creëren van goede arbeidsrelaties komt veel kijken. Het is niet iets dat van de één op de andere dag geregeld is. Je kunt het ook niet kopen in een webshop. Nee, je moet het echt creëren. Daarbij spelen enkele factoren een grote rol.

goede arbeidsrelaties teamwork op het werk geluksmederij

1) Feedback en communicatie

Feedback is tegenwoordig een populaire term. En terecht, want het is ontzettend belangrijk. Ten eerste kan de herhaling van problemen voorkomen worden door negatieve feedback. Dat stelt niet iedereen altijd op prijs, maar het is toch noodzakelijk om problemen op te lossen. De sleutel is het positief brengen van negatieve feedback. Daarnaast mogen (lees: moeten) successen ook absoluut gevierd worden. En daar speelt positieve feedback een grote rol. Benoem het wanneer specifieke werknemers een goede prestatie hebben geleverd. Zo komt interne communicatie over doelstellingen, afspraken en feedback de teamprestatie ten goede.

2) Gezonde hoeveelheid autonomie

Veel werkgevers vinden autonomie in combinatie met werknemers een gevaarlijke combinatie. Want als werknemers hun eigen gang gaan, kan dat het algemene proces in gevaar brengen. Maar een aantal simpele, ongevaarlijke stappen kunnen de betrokkenheid van jouw werknemers enorm verhogen. Denk bijvoorbeeld aan vrijheid over het inplannen van de eigen agenda en hoe ze het werk doen. Maar naast individuele autonomie is ook de autonomie van een team belangrijk. Als een van je teams een taak moet uitvoeren, geef dit team dan de vrijheid om dit aan te pakken op haar eigen manier. Dat stimuleert creativiteit en betrokkenheid. Natuurlijk houd je wel een oogje in het zeil, want het kan gebeuren dat de medewerkers vast komen te zitten en gaan zwemmen. Maar vaak zal je positief versteld staan van het resultaat.

3) Slimme samenstelling

Deze teams moet je wel op een slimme manier samenstellen. Hier zijn verschillende strategieën voor. Zo kun je ervoor kiezen om mensen bij elkaar te zetten die op elkaar lijken, of juist voor tegenpolen te gaan. De juiste balans vind je door mensen met enigszins gelijke karakters of motivaties bij elkaar te zetten, maar met verschillende kwaliteiten. Zo voorkom je ergernis en krijgt iedereen binnen het team het gevoel dat ze de beste zijn in een bepaald deel van de taakomschrijving. Dat is nog eens teambuilding.

4) Analyse

Nadat je de veranderingen hebt doorgevoerd, wil je natuurlijk wel weten wat deze opleveren. Door zaken als productiviteit en verzuim te vergelijken, krijg je een goed beeld. Maar om zo veel mogelijk uit uw werknemers te halen, moeten zij stuk voor stuk geanalyseerd worden. Met onze Geluksscan maken wij inzichtelijk wat er in jouw organisatie verbeterd kan worden. En we zorgen ook voor de implementatie van deze verbeteringen, opdat jouw medewerkers iedere ochtend zin hebben om aan de slag te gaan. Want geluk werkt!


Download ons gratis whitepaper voor meer tips om werkgeluk te creëren!

Whitepaper Waarom gelukt werkt goede arbeidsrelaties teamwork op het werk

Download whitepaper