Hoe kun je jouw medewerkers motiveren?

Mensen die iedere dag op onverstoorbare wijze hun beste beentje voorzetten. Het is soms verbazingwekkend hoe ze het kunnen opbrengen. En het mooiste is: als manager kun je ervoor zorgen dat dit vaker en bij meer medewerkers gebeurt!

 

gemotiveerde medewerkers geluksmederij

Het motiveren van medewerkers is iets waar sommige managers mee worstelen, terwijl anderen niet beseffen hoe belangrijk het is. Uit onderzoek blijkt dat gemotiveerde medewerkers:

  • meer betrokken zijn met de organisatie;
  • beter met onzekerheid omgaan;
  • makkelijker problemen oplossen;
  • minder verzuimen;
  • meer innoveren;
  • creatiever zijn;
  • meer klantgericht te werk gaan;
  • langer bij één organisatie blijven.

Met name op de lange termijn werpt dit proces voor werkgevers op deze manieren zijn vruchten af.

Sleutelfactoren voor gemotiveerde medewerkers

Maar hoe zorg je voor gemotiveerde medewerkers? Hierbij is een aantal factoren essentieel. Wij noemen het de 8 sleutelfactoren voor werkgeluk.

infographic gemotiveerde medewerkers geluksmederij

Motivatie als onderscheidend vermogen

Zelfs nu je weet waar het om draait, is het motiveren van medewerkers geen gemakkelijk proces. Het kopiëren van een concept dat bij een andere organisatie werkt is niet de juiste manier. Dit betekent echter ook dat je jouw organisatie hiermee kan onderscheiden van de concurrentie. Pak je dit goed aan, dan word je hierdoor aantrekkelijker voor klanten, maar zeker ook voor werkzoekenden.

In de huidige krappe arbeidsmarkt kan dermate goed werkgeverschap ervoor zorgen dat de juiste mensen bij jouw organisatie willen werken – en blijven.

Zorgen voor gemotiveerde medewerkers

Het implementeren van een werkwijze die zorgt voor gemotiveerde medewerkers is dus niet af te kijken van een andere organisatie. Iedere organisatie is immers anders. Maar dat wil niet zeggen dat je niet goed kunt zijn in het zorgen voor gemotiveerde medewerkers. Bij Geluksmederij begeleiden we organisaties iedere dag met het motiveren van medewerkers. We zorgen voor een advies op maat en helpen dat te implementeren. Wij bedenken een systeem voor jouw organisatie dat ervoor zorgt dat je medewerkers gelukkig worden en blijven. We zorgen dat je medewerkers daadwerkelijk iedere ochtend met de juiste motivatie op het werk komen. En die motivatie zie je vervolgens terug in de cijfers.


Meer weten over de kracht van werkgeluk? Lees ons gratis whitepaper!

Whitepaper Waarom gelukt werkt gemotiveerde medewerkers

Download whitepaper