Effectieve teambuilding is meer dan alleen een dagje survivallen

Zelfs professionele voetbalclubs doen het regelmatig: teambuilding. De spelers gaan paintballen, ijshockeyen of survivallen, bijvoorbeeld. Effectieve teambuilding is belangrijk voor iedere organisatie, niet alleen voor voetbalclubs. Sterker nog, het is nog maar de vraag of voetballers er beter van gaan presteren. Daarentegen is het bij medewerkers in het bedrijfsleven wel bewezen effectief.

effectieve teambuilding geluksmederijHet idee is dat de medewerkers met elkaar ergens anders mee bezig te zijn dat niet werk-gerelateerd is. Het doel is dat ze beter leren samenwerken, makkelijker met elkaar communiceren en meer vertrouwen in zichzelf en anderen hebben. Naast survivallen zijn ook wijnproeverijen, pub quizjes en weekendjes weg erg populair. Maar interactie staat vrijwel altijd centraal.

Kortetermijnoplossing

Het geeft korte tijd een boost, maar het effect neemt al snel af. Eerst vindt iedereen het leuk eens een andere kant van de collega’s gezien te hebben. Het geeft energie. En de medewerkers hebben meer vertrouwen in elkaar – en in u. Maar na een paar weken gaat iedereen weer op de oude voet verder. Dan bent u weer terug bij af. Nog maar een keer een teamuitje organiseren?

Effectieve teambuilding

Effectieve teambuilding is meer dan een teamuitje. Het moet een oplossing zijn voor de lange termijn. Hiervoor moet u precies weten wat er speelt bij de medewerkers en werkgevers. Vervolgens kunt u een passende oplossing ontwerpen, die de afstand tussen leidinggevende en medewerker verkleint.

Langetermijnoplossing

Op de lange termijn plukt uw organisatie hier de vruchten van. De gevolgen van teambuilding, mits het op de juiste manier wordt gestimuleerd, zijn hogere productiviteit, effectievere communicatie, een betere werksfeer en minder ziekte. En dat niet alleen voor de eerste maand, maar minstens het hele jaar door.

De implementatie van dergelijke teambuilding vergt dan ook veel analyse en strategie. De kans bestaat immers dat u anders goed lopende processen verstoort. En waarom sleutelen aan iets dat goed werkt? Het gaat erom heel specifiek bepaalde processen aan te pakken.

Implementatie van de duurzame oplossing

Heeft u de duurzame oplossing gevonden? Dan pas begint de implementatie. Het begint met kleine, subtiele vonkjes om uw medewerkers te inspireren. Zo begint iedereen in de werking van het concept te geloven. Medewerkers vinden zo zelf de best werkende oplossing, zonder dat u deze voorkauwt.

Experts van GelukSmederij

Om zeker te weten dat u een positieve werksfeer creëert voor de lange termijn, kunt u de experts van GelukSmederij inschakelen. Wij voeren voor u de ‘Geluksscan’ uit om bij iedere medewerker het werkklimaat binnen de organisatie te meten. Zo stellen we een advies op en helpen we u met de implementatie.


Wilt u meer weten wat een positieve werksfeer voor uw organisatie kan betekenen? Lees dan ons gratis whitepaper!

Whitepaper Waarom gelukt werkt effectieve teambuilding

Download whitepaper