Betrokken leiderschap als investering in werkgeluk

Werkgeluk is een investering met een enorm rendement, maar behoeft betrokken leiderschap. Het levert veel op, terwijl het eigenlijk niets hoeft te kosten. 7 van de top 10 factoren die werkgeluk bepalen, hebben namelijk niets met salaris of de baan zelf te maken. Maar als directie vereist het toch lef om werkgeluk van uw medewerkers als belangrijk uitgangspunt te nemen in uw businessplan. Het kost namelijk wel tijd.

De top 10 van factoren die werkgeluk bepalen laat zien dat er belangrijkere zaken zijn dan salaris. Denk aan bijvoorbeeld:

  • Respect voor de medewerkers
  • Een goede sfeer
  • Erkenning
  • Autonomie
  • Goed contact met collega’s

Salaris komt later. Medewerkers zijn over het algemeen veel gevoeliger voor het immateriële dan het materiële. Voor werkgevers is dat wellicht precies andersom. Maar hoe kunt u de tevredenheid van medewerkers verbeteren?

Management

Hierin speelt management een grote rol. En management is meer dan alleen de HR-afdeling. Van directie tot conciërge speelt iedereen hier een rol in. Hiërarchie is natuurlijk prima, zolang iedereen maar op een prettige manier met elkaar omgaat. En dat begint bovenin, bij betrokken leiderschap. Maar is er in uw businessplan wel ruimte voor werkgeluk?

HR-afdeling

betrokken leiderschap investering werkgeluk werkplezier verbeteren geluksmederij

Daarom heeft de HR-afdeling een bijzondere (en belangrijke) rol. Als onderdeel van haar werkzaamheden, kan deze trainingen organiseren om communicatie tussen medewerkers te verbeteren. Dat is immers een van de belangrijkste factoren voor het welzijn van uw medewerkers. Maar durft u het aan?

Het is een investering. Dus wilt u ook weten: wat levert het op?

Resultaat van werkgeluk

Ten eerste zijn organisaties met gelukkige medewerkers 45% productiever. Daarnaast zijn de verschillende teams binnen zo’n organisatie 300% innovatiever. Ze zijn in staat om veel meer creatieve oplossingen te vinden. Ten derde zijn de medewerkers 66% minder ziek. Ook leidt werkgeluk tot 125% minder burn-outs. Heeft u al berekend wat werkgeluk voor uw organisatie kan betekenen?

Betrokken leiderschap als kern van werkgeluk

Kortom, een minimale investering met een hoog rendement. Dat klinkt iedere directie als muziek in de oren. En betrokken leiderschap zien uw medewerkers ook vast en zeker zitten.


Wilt u meer weten over hoe betrokken leiderschap zorgt voor gelukkige medewerkers? Neem contact op of lees dan het gratis whitepaper ‘Waarom geluk werkt’.

Whitepaper Waarom gelukt werkt betrokken leiderschap

Download whitepaper